- طراحی و تصویرگری انواع شال و روسری
(یادآوری : در رویداد مهارتجوئی این گرایش، فقط آثاری که در قالب طراحی انواع شال و روسری بهصورت دستی یا نرمافزاری ارائه شدهاند ارزیابی خواهند شد و باید قابلیت استفاده در روشهای رایج چاپ را داشته باشند.)
- طراحی و تولید انواع چادر (کاربردی اجتماع و مناسبتی)
(یادآوری : در رویداد مهارتی این گرایش انواع چادرکه توسط شرکتکنندگان طراحی، تولید یا اجرا شدهاند درقالب کاربردی اجتماع و مناسبتی مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.)
«ایران؛ سرزمین تعامل»
- نمادشناسی در هنر ایرانی- اسلامی
- طرحهای مرکب اقتباس شده از فُرم و نقوش لباسهای محلی اقوام مختلف ایران
- توجه به رنگ «سبز ایرانی» یا «سبز پرشین»
- آثار کاربردی (با قابلیت تولید انبوه)
- هنری(سفارشی و تولید محدود)
- ایجاد فضای مناسب رقابتی جهت نقشآفرینی مؤثر فعالان حجاب و پوشش اسلامی
- بسترسازی برای ایجاد تنوع و ارائه الگوهای مناسب پوشش اسلامی با در نظر گرفتن شأن و منزلت بانوان ایرانی
- ترویج و تقویت گفتمان مد عفیفانه بر اساس فرهنگ ایرانی – اسلامی
- معرفی پوشش خاص، اصیل، کاربردی و زیبا با طرح و نماد ایرانی-اسلامی به جهان
- ارتقاء جایگاه پوشش در جامعه و جذب مخاطب برای حوزه حجاب
- رفع نیازهای پوششی، اجتماعی و فردی بانوان محجبه در جامعه اسلامی
- معرفی و حمایت از طراحان و تولیدکنندگان موفق ایرانی در زمینه تولید محصولات حجاب و پوشش اسلامی
پوشش وحجاب در طول تاریخ و از گذشته تاحال از ضروريات زندگي بشر بوده و نمودي از هويت فرهنگي و شأن انسانی به شمار ميرود که در دوران معاصر، علاوه بر کارکردهای سنتی،کارکرد رسانهای و ارتباطی نیز پیدا کرده و هنرمندان طراح لباس از آن بهمثابه اثر هنری در بیان مفاهیم موردنظر خود بهره می-جویند. فرهنگسازی در جامعه با طراحی و ارائه پوشش عفیفانه اصیل، شکیل، زیبا و کاربردی و منطبق با موازین ایرانی-اسلامی برای همه بانوان بخصوص برای جوانان میتواند به جذب آنها برای انتخاب پوشش مناسب و درخور در جامعه منجر شود. از این رو ایجاد تغییرات صحیح و نوآوری در طراحی چادر و پوشش سر با توجه به عرف جامعه ،آموزههای اسلامی ، شرایط زیستی و رویکرد جوان پسندانه و سلامت محور مورد توجه است.
ارائه طرحی نو و به روز متناسب با نیاز جامعه، برخورداری طرحها از ویژگیهای زیبائیشناختی همچون: تناسبات فرمی و الگوسازی اصولی و خلاقانه، کیفیت پارچه، جوانپسند بودن، زیبا و کاربردی بودن .
رعایت اصول علمی در طراحی چادر، روسری و شال متناسب با کاربرد آن، داشتن استانداردهای لازم در حوزه طراحی، الگوسازی و دوخت، سهولت درک رویکرد کلی جشنواره در طرحها از نظر؛ طراحی، جنس پارچه، رنگ، کاربرد و جزئیات، پایبندی به موضوع و استفاده از رنگ و گرایشهای تأکیدی و مکمل جشنواره.
تأثیرات متقابل محصول و محیط، پایداری، بهرهگیری از پارچه با الیاف طبیعی ، استفادۀ مناسب و بهینه از مواد اولیه و متناسب با نوع کاربری محصول .
رعایت شئونات پوشش در طرحها و توجه به فرهنگ عمومی، پایبندی به ضوابط و شاخصهای طراحی، تولید و تبلیغ در طراحی پوشاک، انطباق با ممیزات و ارزشهای سبکهای پوشش ایرانی- اسلامی، استفاده از نمادها، طرحها، الگوها و مفاهیم فرهنگ ایرانی-اسلامی، رعایت ممیزات و ارزشهای پوشش عفیفانه و تناسب با معیارهای اسلامی، کاربرد و رعایت قواعد پوشانندگی و ساتر بودن، انطباق طرح، الگو، پارچه و تزئینات با عقاید و باورهای فرهنگی موجود در جامعه اسلامی مانند: نازک و بدننما نبودن، توجه به اندازه مناسب و متعارف روسری و شال، استفاده از رنگهای متناسب با فرهنگ در اجتماع، احیاء پوششهای بومی و قومی.
الگوسازی اصولی، انطباق طرح با نوع محصول، انطباق طرح و الگو با تزئینات و نوع کاربرد، انطباق طرح و رنگ، توجه به رنگ و جنس پارچه در طراحی و کاربرد ، انطباق طرح با نوع چاپ پیشنهادی، انطباق جنس پارچه و کاربری با نوع چاپ موردنظر، روانشناسی طرح متناسب با نوع کاربری، انتخاب صحیح پارچه، نوع دوخت، مواد اولیه مورد استفاده در محصول، توجه به دانش فنی در حوزه الگو و دوخت، توجه به کیفیت و تناسب تزئینات متناسب با طرح، رنگ، سن و سایر موارد، امکان تولید طرح با دانش روز، ماشینآلات و نرمافزارهای تخصصی برای ترسیم و سایزبندی الگو محصول، انتخاب روش صحیح تولید با هزینۀ مجاز نهائی، قابلیت سایزبندی در سایزهای مختلف.
امکان تولید و عرضه محصول با فناوریهای نوین و محصولات موجود داخلی، مقبولیت و هماهنگی قیمت محصول با انتظارات کاربر، استفاده از محصولات بومی و مواد اولیه با کیفیت و تولید داخل کشور، امکان تولید محصول با مواد اولیه مختلف در قیمتهای متفاوت برای استفاده اقشار مختلف جامعه.
مابقی شرایط و مقررات این بخش تابع فراخوان اصلی جشنواره است.