نیاز به راهنمایی دارید؟
در این دوره از جشنواره آثار ارسالی به بخش رقابتی، در دو دسته تخصصی (رویداد مهارتجو؛ ایدهپردازی در قالب تصویرگری اثر) و (رویداد مهارتی؛ در قالب اثر تولید و اجرا شده) دریافت و درهر یک از مراحل پذیرش براساس شاخصهها و معیارهای دقیق، مورد ارزیابی و داوری قرار خواهد گرفت و علاوه بر حمایت و تقدیر از آثار برتر، تمامی آثار پذیرفتهشده در بخش نمایشگاهی نیز حضور خواهند یافت.
در این بخش تمامی هنرمندان، علاقهمندان و طراحان جوان حوزه طراحی مُد و لباس با رعایت الزامات با یکدیگر رقابت خواهند کرد. شرکتکنندگان در این بخش ضمن برخورداری از شرایط سنی(حداکثر35سال تمام) باید دارای تحصیلات یا مدرک مهارتی مرتبط نیز باشند. این رویداد به دنبال کشف استعدادهای نوظهور و شناسائی طراحان نوپا و جوانی است که نیازمند حمایت و پشتیبانی هستند. طراحان جوان سرشار از ایده-های جدید بوده و بنابراین نیاز دارند که ایدههایشان با کمک یک راهنما در مسیر درست هدایت شود و این امکان با شرکت در رویداد مهارتجوئی برای آنان فراهم خواهد شد. رویداد مهارتجوئی با شعار«حمایت از طراحان جوان؛ کمک بهبقای طراحی مُد و لباس» حول محورهای اصلی (ایدهپردازی و طراحی، استعدادیابی، آموزش و کارآفرینی) و با هدف کشف استعدادها، تقویت روحیه رقابت و آفرینش خلاقیت، انتخاب در نگاه نوآورانه، توجه به ضرورت سرمایهگذاری حرفهای بر روی هنرجویان، دانشجویان، طراحان جوان و ایجاد ارتباط موثر و مناسب آنان با مراکز صنعتی، اصناف و برندهای مطرح این حوزه و پشتیبانی از ایدههای کاربردی متناسب با نیاز جامعه همسو با جریانسازی فرهنگ پوشش عفیفانه ایجاد شده است.
شرکتکنندگان در این بخش ضروری است همزمان با ثبتنام در تارنمای جشنواره مستندات حرفهای خود اعم از؛ گواهی اشتغال یا فراغت از تحصیل و سایر مدارک آموزشی مرتبط را بارگذاری نمایند. ارسال کلیه آثار در این بخش ابتدا در قالب «تصویرگری اثر» خواهد بود.
هر طرح باید بهصورت دستی یا نرمافزاری در بُرد قطع(70×50) تمام رنگی و با طراحی متعلقات و سایر مواردی که بطور کامل در قالب مشخصی که بهعنوان نمونه برای هر گرایش از مسابقه بهصورت مجزا و در سایت جشنواره موجود است، ارائه شود. در مرحله اول، داوری آثار توسط هیأت داوران تخصصی هر گرایش در دبیرخانه جشنواره انجام شده و طرحهای برتر انتخاب میشوند. در مرحله دوم، منتخبین مرحله اول(منتیها) با شرکت در جلسات آموزشی، تکمیلی و توجیهی، وارد مرحله استارتاپی(منتورینگ) شده و ضمن دستهبندی و تشکیل گروههای حرفهای، با ارائه مشاورههای تخصصی تحتنظر اساتید هر حوزه(منتورها) به اصلاح طرح-هایشان در بازه زمانی اعلام شده میپردازند. در این دورهها، کلیه طراحان جوانِ برگزیده، این فرصت را خواهند داشت تا از آموزشهای لازم و کاربردی در حیطه کار خود بهرهمند شوند تا اینگونه بتوانند، ایده و طرح خود را با شناخت سلیقه جامعه ارتقاء داده و همگام با آن با بازار و تولید نیز آشنا شوند. داوری نهائی از روی آثار اصلاحشده انجام خواهد شد. در مرحله آخر آثار توسط هیأت داوران، دستاندرکاران برگزیده صنف و صنعت و آرای مردمی مورد ارزیابی قرار گرفته و پس از جمعبندی آراء از آثار منتخب در مراسم اختتامیه تقدیر بهعمل خواهدآمد.
«لازم بذکر است طرحهای منتخب با هزینه حامیان جشنواره با استاندارهای تعیین شده قیمتگذاری و اجرا شده و نمایشگاه جشنواره با نمایش آثار تائید شده نهایی، برگزار خواهد شد.»
در این رویداد علاقمندان، فعالان و افراد مستعد حوزه طراحی مُدولباس که آثارشان با کیفیت بالا طراحی، اجرا و به تولید رسیده است(بدون محدودیت سنی) با یکدیگر رقابت خواهند کرد. تمرکز این رویداد بر زمینه-سازی و ایجاد انگیزه برای طراحان مدو لباس در فضای حرفهای و کمک به مطرحشدن و معرفی آنان به جامعه هنری است. رویداد مهارتی با شعار«معرفی طراحان خلاق و توانمند؛ کمک به ارتقای سطح کیفی طراحی مُد و لباس» و حول محورهای اصلی( طراحی، تبلیغ، تولید و عرضه) باهدف ارائه دیدگاهی نو به بازار، ایجاد فضای رقابتی سالم بین طراحان مدولباس، معرفی افراد خلاق، توانمند و تولیدکنندگان برتر، ترغیب و حمایت از طراحان به ارائه طرحها و الگوهای مناسب با فرهنگ جامعه، نمایش آثار فاخر با الگوهای بهروز و نوآورانه و پشتیبانی از ایدههای کاربردی متناسب با نیاز جامعه همسو با جریانسازی فرهنگ پوشش عفیفانه ایجاد شده است.
علاقهمندان از طریق سامانه جشنواره اقدام به ثبتنام مینمایند. برای شرکت در این رویداد، ضروری است تصویر آثار «طراحیشده در قالب تصویرگری دستی یا نرمافزاری» یا «تولید و اجراشده توسط شرکتکنندگان» در ابتدا بهصورت تک اثر یا مجموعه(کالکشن) الزاماً بهصورت عکس هنری و حرفهای تمام رنگی با زمینه تک رنگ، باید تصویر از روبرو کار را در ابعادA3 با کیفیت بالا، در بازه زمانی اعلامشده ارائه شوند. پیش از نمایش آثار، همه آثار ارسالی(اعم از طراحی در قالب تصویرگری یا طرح تولید و اجراشده) داوری خواهند شد تا بهترینها به بخش نمایش وارد شوند. نتایج بررسی و داوری اولیه توسط دبیرخانه جشنواره به اطلاع متقاضیان خواهد رسید. در مرحله دوم، شرکتکنندگانی که آثارشان در مرحله اول داوری برگزیده شده است درصورتی که ارائه آنان در قالب تصویرگری اثر بوده میبایست آثار پذیرفته شده را نمونهسازی و تولید نموده و یا اثر تولیدشده را کاملاً مطابق تصویری که ارائه نمودهاند و در بازه زمانی اعلامشده توسط دبیرخانه جشنواره از طریق پست برای داوری بصری به آدرس دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند. آثار ارسالشده در مرحله نهایی مورد ارزیابی هیأت داوران، دستاندرکاران برگزیده صنف و صنعت و آرای مردمی قرار گرفته و پس از جمعبندی آراء، منتخبین برگزیده و در مراسم اختتامیه معرفی و تقدیر خواهند شد.
«لازم بهذکراست کلیه آثار منتخب این بخش از حمایت مادی و معنوی حامیان جشنواره برخوردار و پس از کارشناسی و قیمتگذاری براساس شاخصها و استانداردهای متعارف از شرکتکنندگان خریداری خواهند شد.
بخش ویژه به طراحی «پوشاک مشاغل » در قالب موضوع جشنواره اختصاص خواهد یافت. شرکتکنندگان در کلیه گرایشها، میتوانند علاوه بر ارسال آثار درگرایشهای اصلی، در این بخش نیز شرکت نمایند. پذیرش آثار در این بخش در قالب تصویرگری اثر خواهد بود و از آثار برگزیده نیز بهصورت مجزا تقدیر خواهد شد. شایسته است در این بخش آثاری با نگاه جامع و کاربردی برای مشاغل مختلف جامعه در سایت جشنواره ارسال گردد.
با همکاری برند تولید » مهران جامعه « و موسسه » رخت تن « موسسه » بیتا « مدرسه تزیینات پارچه و لباس با مجوز رسمی از کارگروه ساماندهی مد ولباس و » عباسی « کننده محصولات حوزه تزیین و بافت پارچه برند تحت نظارت انجمن صنفی آرایه های تزیینی مد و لباس با هدف افزایش سهم شناسنامه لباس بر گرفته از مولف های بومی و قومی به عنوان شاخصه معرفی فرهنگ و هویت ایرانی – اسلامی و همچنین بازتاب تنوع پوشش موجود در این منطقه جغرافیایی ) ایران ( اقدام به طراحی مسابقه زنده نمودهاند .
پس از داوری آثار بخش مسابقه زنده توسط نمایندگان کارگروه مد ولباس و انجمن آرایه های تزیینی در روز اختتامیه و همزمان با اعلام و تقدیر از هنرمندان برتر جشنواره یازدهم مد و لباس اسامی وتقدیر و تشکر از این بخش نیز انجام خواهد شد.
جشنواره بین المللی مد و لباس فجر بزرگترین رویداد تخصصی در عرصه مد و لباس کشور است. این جشنواره رویدادی فراگیر در حوزه هنر-صنعت مد و لباس است که در راستای تحقق مفاد ماده3 قانون ساماندهی مد و لباس کشور مصوب 1385/10/12 مجلس شورای اسلامی هرساله در بخشهای مختلف برگزار میشود.
شما میتوانید از طریق تیکت آنلاین با همکاران ما در ارتباط باشید.
ساعات کاری ما:
رویکرد کلی جشنواره «ایران؛ سرزمین تعامل» و رویکرد محوری این دوره از جشنواره در تمام بخشهای رقابتی« نمادشناسی در هنر ایرانی-اسلامی» است.
هنر در فرهنگهای دینی و سنتی همواره مفاهیم باطنی خود را در قالب نماد ارائه کرده است. درواقع، بیان نمادین بهدنبال ایجاد زمینهای ادراکی برای انتقال مفاهیم خاص است. افزون بر این، نمادها ظرفیتی برای انعکاس زیبائیها و ابزاری برای ابراز مفاهیم غایب از حیطه حواس نیز هستند. این دوره از جشنواره با توجه به سیر تداومی نمادها در هنر ایرانی- اسلامی که در عین رشد و گسترش، همواره مورد تأیید دورههای هم زمان خود نیز واقع شدهاند، با تمرکز بر اشاعه فرهنگ پوشش عفیفانه و بهکارگیری نمادها و مؤلفههای هویت ایرانی- اسلامی و با هدف ایجاد فضای رقابتی سالم و کشف استعدادهای نو وکمک به ارتقای سطح حوزه طراحی مُد و لباس با عنایت به بازار هدف و نگاه کاربردی برگزار می شود.
ایران سرزمین اقوام مختلف با علایق متفاوت و فرهنگهای متنوع است. پوشاک یکی از مهمترین مصادیق این تنوع است. بطوری که از منظر محققان حوزههای مختلف، این تنوع پوشاک برگرفته از غنای تاریخی بوده که در جهان بینظیر است. لباس محلی بازگوکننده هنر، فرهنگ و هویت هر سرزمین است. طرح، رنگ و هنرهایی که در دوخت ودوز لباسهای سنتی هر منطقه استفاده میشود، تاریخ و سرنوشت مردم را روایت میکند. لباسهای محلی ایرانی دنیایی از اصالت را با خود به دوش میکشند و تجلی باورها، عقاید و فرهنگ یک قوم هستند که نه تنها ارزش خود را از دست نداده، بلکه توانسته توجهها را به خود جلب و در دنیای مُد امروزی نفوذ کند. یکی از گرایشهای تآکیدی و مکمل بخش رقابتی جشنواره یازدهم(1401) «طرحهای مرکب اقتباسشده از فرمها و نقوش لباسهای محلی اقوام مختلف ایران» است.
رنگ سبز جزء رنگهای اصیل و محبوب در آثار مختلف هنری بهشمار میآید و در فرهنگ ایرانی از گذشته تا به امروز دارای جایگاه ویژهای نزد هنرمندان و هنردوستان بوده و سمبل طبیعت، بهشت، تقدس و پرهیزکاری و دارای هویت ملی است. «سبز ایرانی» یا «سبز پرشین» یکی از 9رنگی است که دنیا آن را بهنام ایران میشناسد. این رنگ تلفیقی از رنگ سبز و خاکستری است. رنگ سبز میتواند بهعنوان نمادی از شروعی تازه باشد و رنگ طوسی نمادی از مقاومت و ثبات تا یادآور حال خوب و احساس آرامش باشد و طراحان مد و لباس نیز متناسب با رنگ اعلام شده بتوانند با یکپارچگی بیشتری طرحهای خود را ارائه نمایند.