در این دوره از جشنواره آثار ارسالی به بخش رقابتی، در دو دسته تخصصی (رویداد مهارتجو؛ ایدهپردازی در قالب تصویرگری اثر) و (رویداد مهارتی؛ در قالب اثر تولید و اجرا شده) دریافت و درهر یک از مراحل پذیرش براساس شاخصهها و معیارهای دقیق، مورد ارزیابی و داوری قرار خواهد گرفت و علاوه بر حمایت و تقدیر از آثار برتر، تمامی آثار پذیرفتهشده در بخش نمایشگاهی نیز حضور خواهند یافت.
در این بخش تمامی هنرمندان، علاقهمندان و طراحان جوان حوزه طراحی مُد و لباس با رعایت الزامات با یکدیگر رقابت خواهند کرد. شرکتکنندگان در این بخش ضمن برخورداری از شرایط سنی(حداکثر35سال تمام) باید دارای تحصیلات یا مدرک مهارتی مرتبط نیز باشند. این رویداد به دنبال کشف استعدادهای نوظهور و شناسائی طراحان نوپا و جوانی است که نیازمند حمایت و پشتیبانی هستند. طراحان جوان سرشار از ایده-های جدید بوده و بنابراین نیاز دارند که ایدههایشان با کمک یک راهنما در مسیر درست هدایت شود و این امکان با شرکت در رویداد مهارتجوئی برای آنان فراهم خواهد شد. رویداد مهارتجوئی با شعار«حمایت از طراحان جوان؛ کمک بهبقای طراحی مُد و لباس» حول محورهای اصلی (ایدهپردازی و طراحی، استعدادیابی، آموزش و کارآفرینی) و با هدف کشف استعدادها، تقویت روحیه رقابت و آفرینش خلاقیت، انتخاب در نگاه نوآورانه، توجه به ضرورت سرمایهگذاری حرفهای بر روی هنرجویان، دانشجویان، طراحان جوان و ایجاد ارتباط موثر و مناسب آنان با مراکز صنعتی، اصناف و برندهای مطرح این حوزه و پشتیبانی از ایدههای کاربردی متناسب با نیاز جامعه همسو با جریانسازی فرهنگ پوشش عفیفانه ایجاد شده است.
- طراحی لباس اجتماع بانوان(ایدهپردازی و تصویرگری اثر بهصورت نرمافزاری / دستی)
- طراحی لباس اجتماع آقایان(ایدهپردازی و تصویرگری اثر بهصورت نرمافزاری / دستی)
- طراحی لباس کودک و نوجوان(ایدهپردازی و تصویرگری اثر بهصورت نرمافزاری / دستی)
- طراحی چادر و پوشش سر(ایدهپردازی و تصویرگری اثر بهصورت نرمافزاری / دستی)
- طراحی پارچه(ایدهپردازی و تصویرگری اثر بهصورت نرمافزاری / دستی)
- طراحی کیف و کفش(ایدهپردازی و تصویرگری اثر بهصورت نرمافزاری / دستی)
- طراحی زیورآلات و تزئینات لباس(ایدهپردازی و تصویرگری اثر بهصورت نرمافزاری / دستی)
- طراحی بستهبندی(ایدهپردازی و تصویرگری اثر بهصورت نرمافزاری / دستی)
شرکتکنندگان در این بخش ضروری است همزمان با ثبتنام در تارنمای جشنواره مستندات حرفهای خود اعم از؛ گواهی اشتغال یا فراغت از تحصیل و سایر مدارک آموزشی مرتبط را بارگذاری نمایند. ارسال کلیه آثار در این بخش ابتدا در قالب «تصویرگری اثر» خواهد بود.
هر طرح باید بهصورت دستی یا نرمافزاری در بُرد قطع(70×50) تمام رنگی و با طراحی متعلقات و سایر مواردی که بطور کامل در قالب مشخصی که بهعنوان نمونه برای هر گرایش از مسابقه بهصورت مجزا و در سایت جشنواره موجود است، ارائه شود. در مرحله اول، داوری آثار توسط هیأت داوران تخصصی هر گرایش در دبیرخانه جشنواره انجام شده و طرحهای برتر انتخاب میشوند. در مرحله دوم، منتخبین مرحله اول(منتیها) با شرکت در جلسات آموزشی، تکمیلی و توجیهی، وارد مرحله استارتاپی(منتورینگ) شده و ضمن دستهبندی و تشکیل گروههای حرفهای، با ارائه مشاورههای تخصصی تحتنظر اساتید هر حوزه(منتورها) به اصلاح طرح-هایشان در بازه زمانی اعلام شده میپردازند. در این دورهها، کلیه طراحان جوانِ برگزیده، این فرصت را خواهند داشت تا از آموزشهای لازم و کاربردی در حیطه کار خود بهرهمند شوند تا اینگونه بتوانند، ایده و طرح خود را با شناخت سلیقه جامعه ارتقاء داده و همگام با آن با بازار و تولید نیز آشنا شوند. داوری نهائی از روی آثار اصلاحشده انجام خواهد شد. در مرحله آخر آثار توسط هیأت داوران، دستاندرکاران برگزیده صنف و صنعت و آرای مردمی مورد ارزیابی قرار گرفته و پس از جمعبندی آراء از آثار منتخب در مراسم اختتامیه تقدیر بهعمل خواهدآمد.
«لازم بذکر است طرحهای منتخب با هزینه حامیان جشنواره با استاندارهای تعیین شده قیمتگذاری و اجرا شده و نمایشگاه جشنواره با نمایش آثار تائید شده نهایی، برگزار خواهد شد.»
در این رویداد علاقمندان، فعالان و افراد مستعد حوزه طراحی مُدولباس که آثارشان با کیفیت بالا طراحی، اجرا و به تولید رسیده است(بدون محدودیت سنی) با یکدیگر رقابت خواهند کرد. تمرکز این رویداد بر زمینه-سازی و ایجاد انگیزه برای طراحان مدو لباس در فضای حرفهای و کمک به مطرحشدن و معرفی آنان به جامعه هنری است. رویداد مهارتی با شعار«معرفی طراحان خلاق و توانمند؛ کمک به ارتقای سطح کیفی طراحی مُد و لباس» و حول محورهای اصلی( طراحی، تبلیغ، تولید و عرضه) باهدف ارائه دیدگاهی نو به بازار، ایجاد فضای رقابتی سالم بین طراحان مدولباس، معرفی افراد خلاق، توانمند و تولیدکنندگان برتر، ترغیب و حمایت از طراحان به ارائه طرحها و الگوهای مناسب با فرهنگ جامعه، نمایش آثار فاخر با الگوهای بهروز و نوآورانه و پشتیبانی از ایدههای کاربردی متناسب با نیاز جامعه همسو با جریانسازی فرهنگ پوشش عفیفانه ایجاد شده است.
- طراحی لباس اجتماع بانوان(اثر تولید و اجراشده توسط شرکتکنندگان)
- طراحی لباس اجتماع آقایان(اثر تولید و اجراشده توسط شرکتکنندگان)
- طراحی پوشاک کودک و نوجوان(اثر تولید و اجراشده توسط شرکتکنندگان)
- طراحی چادر و پوشش سر(اثر تولید و اجراشده توسط شرکتکنندگان)
- طراحی پارچه (اثر تولید و اجراشده توسط شرکتکنندگان)
- طراحی کیف و کفش(اثر تولید و اجراشده توسط شرکتکنندگان)
- طراحی زیورآلات و تزئینات لباس(اثر تولید و اجراشده توسط شرکتکنندگان)
- طراحی بستهبندی پوشاک(اثر تولید و اجراشده توسط شرکتکنندگان)
علاقهمندان از طریق سامانه جشنواره اقدام به ثبتنام مینمایند. برای شرکت در این رویداد، ضروری است تصویر آثار «طراحیشده در قالب تصویرگری دستی یا نرمافزاری» یا «تولید و اجراشده توسط شرکتکنندگان» در ابتدا بهصورت تک اثر یا مجموعه(کالکشن) الزاماً بهصورت عکس هنری و حرفهای تمام رنگی با زمینه تک رنگ، باید تصویر از روبرو کار را در ابعادA3 با کیفیت بالا، در بازه زمانی اعلامشده ارائه شوند. پیش از نمایش آثار، همه آثار ارسالی(اعم از طراحی در قالب تصویرگری یا طرح تولید و اجراشده) داوری خواهند شد تا بهترینها به بخش نمایش وارد شوند. نتایج بررسی و داوری اولیه توسط دبیرخانه جشنواره به اطلاع متقاضیان خواهد رسید. در مرحله دوم، شرکتکنندگانی که آثارشان در مرحله اول داوری برگزیده شده است درصورتی که ارائه آنان در قالب تصویرگری اثر بوده میبایست آثار پذیرفته شده را نمونهسازی و تولید نموده و یا اثر تولیدشده را کاملاً مطابق تصویری که ارائه نمودهاند و در بازه زمانی اعلامشده توسط دبیرخانه جشنواره از طریق پست برای داوری بصری به آدرس دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند. آثار ارسالشده در مرحله نهایی مورد ارزیابی هیأت داوران، دستاندرکاران برگزیده صنف و صنعت و آرای مردمی قرار گرفته و پس از جمعبندی آراء، منتخبین برگزیده و در مراسم اختتامیه معرفی و تقدیر خواهند شد.
«لازم بهذکراست کلیه آثار منتخب این بخش از حمایت مادی و معنوی حامیان جشنواره برخوردار و پس از کارشناسی و قیمتگذاری براساس شاخصها و استانداردهای متعارف از شرکتکنندگان خریداری خواهند شد.
بخش ویژه به طراحی «پوشاک مشاغل » در قالب موضوع جشنواره اختصاص خواهد یافت. شرکتکنندگان در کلیه گرایشها، میتوانند علاوه بر ارسال آثار درگرایشهای اصلی، در این بخش نیز شرکت نمایند. پذیرش آثار در این بخش در قالب تصویرگری اثر خواهد بود و از آثار برگزیده نیز بهصورت مجزا تقدیر خواهد شد. شایسته است در این بخش آثاری با نگاه جامع و کاربردی برای مشاغل مختلف جامعه در سایت جشنواره ارسال گردد.
با همکاری برند تولید » مهران جامعه « و موسسه » رخت تن « موسسه » بیتا « مدرسه تزیینات پارچه و لباس با مجوز رسمی از کارگروه ساماندهی مد ولباس و » عباسی « کننده محصولات حوزه تزیین و بافت پارچه برند تحت نظارت انجمن صنفی آرایه های تزیینی مد و لباس با هدف افزایش سهم شناسنامه لباس بر گرفته از مولف های بومی و قومی به عنوان شاخصه معرفی فرهنگ و هویت ایرانی – اسلامی و همچنین بازتاب تنوع پوشش موجود در این منطقه جغرافیایی ) ایران ( اقدام به طراحی مسابقه زنده نمودهاند .
- چهار نفر از هنرمندان و فعالان حوزه مد و لباس با تخصصهای ) طراح نقوش (،)دوزنده و یا هنرمند ارائه دهنده تزیین (،) طرا ح لباس به همراه یکنفر دستیار( در قالب چهارگروه شرکت کننده )ترجیحاً( از برندهای معتبر طراحی مد و لباس پس از ثبت نام در تارنمای کارگروه مد و لباس ) ارسال رزومه افراد عضو در هر تیم ( و گزینش توسط یک نماینده از کارگروه و یک نماینده از انجمن امکان حضور در این مسابقه را خواهند داشت.
- ترجیحاً تشکیل گروه و انتخاب اعضا با خود شرکت کنندگان باشد.
- دو نفر از هنرمندان مسلط به پارچه بافی با دستگاه های سنتی و دو نفر طراح و دوزنده لباس یا اکسسوریهای پوشیدنی ) کیف، کفش، زیورآلات،…( پس از ثبت نام در تارنمای کارگروه مد ولباس و ارسال رزومه فعالیت مربوط به ین بخش از مسابقه زنده امکان حضور خواهند داشت.
- در هر گروه یک استاد به عنوان منتور) راهنمای کارگاه ( به نمایندگی از کمیته بافت های سنتی ، تزیین و طراحی لباس از طرف انجمن از ساعت یازده ظهر الی سه بعد ظهر حضور خواهد داشت.
- هزینه پذیرایی و رفت و آمد اساتید با انجمن آرایه های تزیینی می باشد.
- تقدیر و تشکر و اعطای تقدیر نامه به منتور ها بر عهده کارگروه مد ولباس می باشد.
- لازم می باشد تا لوگوی برند های اسپانسر در کلیه تبلیغات در کنار لوگوی انجمن آرایه های تزیینی مد و لباس به عنوان حامی رخداد درج گردد.
- سه روز متوالی 18 لغایت 21 تیرماه
- زمان اعلام داوری آثار بر عهده دبیرمحترم جشنواره یازدهم خواهد بود.
- محل برگزاری برج میلاد
- میز ، صندلی، تمام لوازم تخصصی طراحی و تزیین بر اساس تخصص هر گروه، مانکن، اتو، میز اتو، لوام خیاطی مورد نیاز، پارچه
- پارچه ومتریال تزیینات لباس از طریق موسسات برگزار کننده تامین و در اختیار هنرمندان قرار خواهد گرفت.
- فضای مور نیاز سی متر برای دو مسابقه می باشد.
- لباس اجتماع و اکسسوری های جانبی پوشیدنی ها (کیف و کفش، شال،…)
پس از داوری آثار بخش مسابقه زنده توسط نمایندگان کارگروه مد ولباس و انجمن آرایه های تزیینی در روز اختتامیه و همزمان با اعلام و تقدیر از هنرمندان برتر جشنواره یازدهم مد و لباس اسامی وتقدیر و تشکر از این بخش نیز انجام خواهد شد.
- دریافت لوح تقدیر از انجمن صنفی طراحان و دوزندگان آرایه های تزیینی مد ولباس
- دریافت تندیس از جشنواره بین المللی مد و لباس فجر
- عضویت یکساله رایگان تمامی اعضای گروه برگزیده
- معرفی اعضای برگزیده در نخستین همایش ملی زبان تزیین ) اسفند ماه 1401 ( به همراه اثر در نمایشگاه اربیل عراق
- ارتباط طرحهای ارائه شده با اهداف و موضوع کلی جشنواره الزامی است.
- تعداد طرحهای مجاز برای ارسال در هر یک از گرایشهای رقابتی حداکثر 5 اثر است.
- شرکتکنندگان میتوانند با توجه به تخصص و دامنه فعالیت حرفهای خود همزمان در تمامی گرایشهای رقابتی شرکت نموده و اقدام به ارسال اثر نمایند.
- طرحها باید اصیل بوده و برای نخستین بار در این رویداد رسمی ارائه شده باشند. احراز کپی بودن هر اثر، سبب حذف اثر از مسابقه و مشمول محرومیتهای دیگر و جبران خسارتهای احتمالی خواهد بود.
- در تمام مدت برگزاری جشنواره شرکتکنندگان ملزم به رعایت زمانبندی مشخص شده هستند.
- عدم شرکت درجلسات به منزله عدم تمایل متقاضی برای ادامه حضور در جشنواره است.
- تنظیم زمانبندی برنامهها و هرگونه تغییرات در اختیار دبیرخانه است و هیچ اثری پس از ورود و ثبت در دبیرخانه، تا پایان برنامههای رویداد عودت داده نخواهد شد.
- هریک از طرحهای ارسالی برای شرکت در رویداد مهارتجوئی باید بهطور جداگانه مشابه فرمتی که توسط جشنواره برای هر بخش ارائه شدهاست شیتبندی شده و توضیحات مرتبط با طرحها نیز در قسمتهای تعیینشده تکمیل شوند اما
برای آثاری که در رویداد مهارتی بهصورت طراحی در قالب تصویرگری اثر ارسال میشوند نیازی به شیتبندی و ارائه در قالب مشخص نیست. - نحوه ارائه مستندات و ارسال نمونههای ساخته یا تولیدشده براساس ندازه اصلی خواهد بود.
- ارسال طرح و شرکت در مسابقه به منزله پذیرش آییننامه مسابقه از سوی شرکتکنندگان است و شرکت-کننده باید تابع کلیه قوانینی که در حین انجام کار و حضور در بخش رویداد جشنواره تصویب میشود، باشد.
- مالکیت مادی و معنوی طرحها و نمونههای منتخب، متعلق به دبیرخانه جشنواره خواهد بود و دبیرخانه جشنواره مجاز است از آثار ارائه شده در نمایشگاههای مختلف و مواردی همچون پوستر، کتاب، چندرسانهای، مجموعه آثار، ویژهنامهها، فضای مجازی و سایر اقلام تبلیغاتی و رسانهای بر اساس شرایط ذکر شده در فراخوان استفاده کند.
- به طرحهای اجرا شدهی برتر رویداد، هدایا و امکانات ویژهای تعلق خواهد گرفت.
- برای اطلاع از جزییات شاخصهای داوری و جوایز به بخش مربوط درتارنما(سایت) جشنواره مراجعه شود.-هرگونه ارتباط و یا اطلاعرسانی تنها از طریق کانالهای ارتباط رسمی عنوان شده در فراخوان جشنواره معتبر است.